АКТИВНОСТИ НАШИХ ЕКОЛОГА

Екологија је озбиљна наука коју ми, млади еколози школе „Мара Мандић”, веома пажљиво проучавамо да бисмо је добро разумели. Истрајни смо у том задатку и организујемо различите активности, које се одвијају под будним оком наставница, Маријане Калкан и Александре Недељковић.

У току септембра, заједно са „Натура Еко Тимом”, обележили смо Светски дан станишта у оквиру пројекта „Упознајмо станишта – бринимо о њима”, који је подржао Град Панчево, Секретаријат за заштиту животне средине. У циљу приближавања значаја очувања станишта најмлађима, програм манифестације био је састављен од низа креативних игара, где успеси наших ученика нису изостали.

Трудили смо се да нам школско двориште и простор око школе заблистају.

Обележили смо све важне еколошке датуме и, подржавајући рециклажу и њен значај, учинили да нам школски хол озелени еколошким дрветом и новогодишњом рециклажном јелком.

Заједно са организацијом „Флекс – Алумни Србија”, деца еколошке секције су учествовала у радионици на којој су прављени новогодишњи свећњаци и честитке.

Подржали смо и акцију „Чепом до осмеха” где смо, својом амбициозношћу и вредноћом, низали речи хвале. Ова акција је имала хуманитарни карактер.

Захваљујемо се свим родитељима, наставницима и особљу на свесрдној помоћи у реализацији ове акције. Браво еколози!