ЦВЕЋАРСКИ КУТАК

Почетак школске године за цвећаре је био радан. После сређивања пластеника, бацили смо се на сетву и садњу… Као резултат нашег рада, убрзо се зазеленео пластеник пун спанаћа, салате, лука, миришљаве лаванде и резница четинара. Посађене су и луковице лала, па на пролеће очекујемо да се зашарене жардињере и баштице наше школе. Вредно одржавамо школско двориште и простор око школе.

Сваке године Градска управа Панчева расписује конкурс под називом „Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење наставе“. Наша школа је и прошле године учествовала на поменутом конкурсу и одобрена су нам средства за куповину две самоходне косачице. Ученици цвећарског смера одржавају зелене површине у школском дворишту и Дневном боравку „Невен“. Градска управа је и овог пута препознала потребе ученика за обављање квалитетне практичне наставе. Овом приликом јој се захваљујемо на дугогодишњој сарадњи.
Ученицима смо омогућили и обуку за правилно коришћење самоходних косачица. Обуку је реализовао власник фирме „Мотопромет“ из Панчева, коме се такође захваљујемо на подршци.