ИНКЛУЗИВНЕ РАДИОНИЦЕ “ПРИХВАТИ МЕ”

Ове школске године наша школа остварила је још једну успешну сарадњу са ОШ „Аксентије Максимовић“ из Долова, кроз низ радионица, у циљу наставка неговања добрих и пријатељских односа, као и до сада.

У питању су радионице инклузивног карактера, под називом „Прихвати ме“. На радионицама је на занимљив начин и уз помоћ дефектолога ученицима указано на тешкоће и потребе особа са хендикепом, односно оних особа које имају потребе као и сваки други човек, али их исказују на другачији начин.

Ученици су научили шта су дислексија, дисграфија и дискалкулија.

На наредном часу ученици одељења V-1 су били наши драги домаћини. Организовали су акцију сакупљања школског прибора и материјала за рад, као и средстава за хигијену. Након дружења и заједничких активности на часу, научили су шта је толеранција, поделили су нам пакетиће и показали колико су хумани, а ми смо им неизмерно захвални!

Радионици „СТОП НАСИЉУ“ присуствовао је нама драги гост – директор ОШ „Аксентије Максимовић“, Предраг Богатинчевић. Након предавања на тему „Насиље и како га спречити“, пуштен је кратак снимак, након чега су ученици, наставница, директор и дефектолог правили пано и лепили отиске своје шаке, као вид подршке борби против насиља.

Наиме, кроз низ активности, ученици су стављени у положај особа ометених у развоју, а циљ нам је био упознавање деце са тешкоћама са којима се свакодневно сусрећу ученици који похађају нашу школу.

Надамо се наставку сарадње и наредних школских година!