КАРНЕВАЛ – ВИТЕЗОВИ ОПЕТ ШЕТАЈУ ГРАДОМ

 

 

„Немој сине огрешити душе, боље ти је изгубити главу, него своју огрешити душу“, речи мајке Краљевића Марка, доносе нови квалитет ратника- витеза. Витезови су заправо и настали да би заштитили слабе од јаких.

Јунаштво је храброст, вештина којом бранимо себе и своје најближе од других, а чојство је оно чиме другога бранимо од себе. Чојство је особина које нас чине бољим, која нас учи да не будемо сујетни, агресивни, посесивни, већ да просто будемо људи. Поента витештва јесте на првом месту та човечност, а тек онда долази јунаштво. Ово говори и да витештво није привилегија ратника, већ пре свега универзална вредност јер сви можемо да будемо човечни.

Овогодишњим наступом на Панчевачком Карневалу желели смо да подсетимо да је Србија заиста једном била земља славних хероја, достојанствених витезова, земља части, поштења и човечности. Кроз историју храбри и часни људи боре се за слободу, правду и једнакост. Ми настављамо тамо где су они стали.

Захваљујемо нашим пријатељима који су помогли да то остваримо:
– Народном позоришту у Београду;
– „Техномаркету“, Панчево;
– „Фит-спорту“ , Панчево;
– Кући здраве хране „Олеа“, Панчево;
– „МБ Рабик“, Београд;
– „GOWI“ , Панчево;
– „Network Manager”, Панчево;
– Техничкој школи „Дрво арт“, Београд.

Посебна захвалност иде нашим вредним текстилцима који су заједно са својим наставницама, Лидијом и Миром, сваку нашу идеју употпунили и реализовали!