НОВА СПОРТСКА ОПРЕМА

Покрајнски секретаријат за спорт и омладину доделио је значајна средства за куповину спортске опреме и реквизита школи „Мара Мандић”, која ће ученицима омогућити да остварују још боље резултате у спорту, уче нове ствари, јачају дух и вежбају тело.

Путем конкурса на којем је школа учествовала пројектом, ова једина школа за децу са посебним потребама у граду, добила је 500.000 динара. Средства за ову намену омогућиће још бољи рад са децом, како на развоју њихових моторичких способности, тако и у постизању врхунских резултата ђака, чланова репрезентације Србије и учесника на међународним такмичењима Специјалне Олимпијаде Србије.

Обновљен је фонд опреме који школа поседује, пре свега куповином нових струњача које су неопходне у свакодневном раду, а ту су још и пилатес лопте намењене најмлађим ђацима, комплетна мобилна конструкција за одбојку и бадминтон, комплетна опрема за скок у вис са доскочиштем, сто за стони тенис, шведске клупе, шведски сандук, монтажна конструкција за вратило, лопте за различите спортове, кугле и стартери за атлетику, мреже, опрема за дечије полигоне-палице, обручи, чуњеви, конопци, вијаче, морнарске мердевине.

Школа „Мара Мандић” ће и убудуће наставити да конкурише за финансијска средства путем пројеката, како би својим ђацима и деци са територије града која користе услуге школе омогућила што боље и квалитетније услове за образовање, развој и напредак. Прошле године, такође кроз пројекат, наша школа добила је сензорну собу, фондације принцезе Катарине Карађорђевић.