ДАНИ ОСОБА СА АУТИЗМОМ – РАДИОНИЦЕ

 

 

 

 

Ученици петог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ са својом наставницом српског језика Драганом Стевановић, 4.4.2019. (четвртак) учествовали су у радионици „Упознај ме да би ме разумео“, коју је осмислио Тим дечјег савеза наше школе.

На радионици смо се бавили начинима комуникације са децом са аутизмом. Циљ је био да ученици разумеју како се осећају деца са аутизмом приликом комуникације у социјалној средини. Приказан им је начин невербалне комуникације са децом са аутизмом. Ученици ОШ „Бранко Радичевић“ су били јако заинтересовани за овај вид комуникације, а такође им се допао радионичарски начин учења.

За учитеље и наставнике је 5.4.2019. (петак) организовано предавање под називом „Комуникација са особама са аутизмом и предлози за писање ИОП-а“. Учествовало је 20 учитеља и васпитача из Панчева, Црепаје, Ковина и наставница београдске школе. На предавању је тим наше школе дао основне смернице у комуникацији са ученицима са аутизмом, као и предлоге за писање ИОП-а на основу потешкоћа код особа са аутизмом. Такође је презентована и процедура за тражење додатне подршке од стране ШОСО „Мара Мандић“, која се већ дуги низ година системски пружа редовним школама на територији града Панчева.