ЦВЕЋЕ, ДОНАЦИЈЕ И НАГРАДЕ

 

 

 

 

За ученике цвећарског смера посла увек има. Са првим лепим временом започињу и радови у пластенику, као и одржавање школског дворишта.

У пластенику се зазеленео први спанаћ и зелена салата, замирисао лук и рукола, а сада већ убирамо плодове бораније и садње расада краставца. Трудили смо се да све усеве у пластенику негујемо, окопавамо, наводњавамо и прихрањујемо. Ове године новина у нашој производњи је и расад парадајза и паприке.

 

 

 

 

Двориште блиста; после црвених лала, ново, миришљаво рухо му дају мушкатле, кадифице, петуније, као и опојна лаванда и руже, и све то захваљујући донацији ЈКП „Зеленило”. У мноштву разних боја, назиру се и разнолике зелене перене, које употпуњују слику цветног дворишта. Са жељом да са сваком школском годином убацимо неку новину, цветни бицикл спремно чека лепо време. Хвала Милошу и Воји на подршци при остваривању нашег цветног задатка.

Ове године представник на Републичком такмичењу цвећара био је Милош Симић. Нијансе су биле у питању за освајање награде, али дружења, позитивне енергије, размене идеја и симпатија било је на претек!