СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ И УСПЕСИ

Ученици наше школе, садашњи и некадашњи, и спортисти клуба ,,Кликер“ учествовали су на Државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије у атлетици, које је одржано у Зрењанину 22.09.2019. Овим такмичењем уједно је отворен и реновирани градски стадион, и ми смо имали прилику да будемо први спортисти који ће се на њему такмичити. На овом такмичењу освојили смо укупно 6 медаља, а на такмичење су ишли наставници: Снежа, Гоца и наставник Макса.

 

 

 

 

Наши спортисти учестовали су на Државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије у пливању, које је одржано 14.09.2019. у Крагујевцу на градском базену. На овом такмичењу било је преко 60 спортиста из целе Србије. За наш град пливали су Маки, Боки и Филип, и заједно су освојили укупно 4 медаље. Са њима на такмичењу били су наставник Макса и некадашњи војник наше школе, Деки.

 

 

 

 

У периоду од 13-15.09.2019. боравили смо на спортском Кампу Специјалне Олимпијаде Србије у Крагујевцу. Преко 60 наших другара из целе Србије током овог викенда тренирало је, вежбало, шетало се и дружило у Хотелу „Шумарице“. На кампу су били: Немања, Алекса, Маки, Филип, Атила, Јања и Сара, а са њима наставник Макса и Деки.

 

 

 

 

Првог викенда октобра путовали смо у Врање. Тамо су наше девојке узеле учешћа на Државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије у инклузивној одбојци. Уз девојке наше школе, на терену су се нашле и наше другарице из ОШ ,,Мирослав Антић“. Са овог такмичења вратили смо се богатији за још једну сребрну медаљу! Са девојкама на такмичењу били су наставник Макса и Деки.

 

 

 

 

У Крагујевцу је у периоду од 01-03.11.2019. одржано Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије у боћању. Наши спортисти били су међу 11 екипа које су такмичиле на овом догађају. Остварен је велики успех! Наше девојке су у конкуренцији парова освојиле златну медаљу, а мушкарци бронзану медаљу. У екипној конкуренцији такође је забележен велики успех освајањем сребрне медаље. На такмичење су ишли наставници: Снежа, Гоца и наставник Макса.

 

 

 

 

Донација Терена за боћање

Током лета у нашу школу је стигла донација у виду монтажног терена за боцање, а све у склопу Пројекта ,,Играмо Заједно! Учимо заједно!“ који заједно спроводе Специјална Олимпијада Србије и Фондација „Stavros Nijarhos“. Наша школа и наш град налазе се у групи од 12 градова наше државе, у којима се спроводи овај пројекат, започет септембра 2018. године. Циљ пројекта јесте да се повећа број школа, ученика и наставника укључених у Специјалну Олимпијаду Србије, развој нових инклузивних спортова, као и повећање целокупног броја инклузивних активности у нашој земљи. У склопу овог пројекта нашу школу посетио је и Регионални кординатор пројекта, Тобијас Штаблер. План је да се пројекат заврши у мају 2021. године.

 

 

 

 

Већ традиционално, шесту годину за редом, посећујемо Међународни Сајам Спорта у Београду. Ово је добра прилика да се подестимо разних спортова, поново испробамо наше спортске вештине, али и упознамо нове спортске идоле и обновимо стара познанства.

 

 

 

 

07.12.2019. наше спортисткиње учествовале су на Државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије у кошарци, 3 на 3, које је одржано у Новом Саду. Остварен је велики успех и освојена је ЗЛАТНА медаља! Савршен крај успешне такмичарске 2019. године! На такмичење су ишли наставници: Снежа, Гоца и наставник Макса.