УКРАШАВАЊЕ ШКОЛЕ И ИЗЛОЖБЕ РАДОВА – ЦВЕЋАРИ

 

 

 

 

На самом почетку школске 2019./2020. године, у договору са директором школе, улепшали смо зборницу и ходнике новим жардињерама и разноврсним цвећем. Идеја је била да се сваки кутак школе оплемени цвећем и да посетиоци наше школе осете труд и рад који ученици цвећарског смера улажу на часовима практичне наставе.

Такође нисмо заборавили ни наш пластеник који сваке године произведе поврће и цвеће. Ове године смо се мало више посветили припреми пластеника, па смо акценат ставили на коришћење хемијских средстава за сузбијање корова јер је сирак (коровска врста) постала редован домаћин у нашем пластенику. Надамо се да ће га на пролеће бити много мање и да ће наше биљке моћи несметано да се развијају. Сирак нас није спречио да искористимо слободан простор око пластеника, посадимо лук и посејемо спанаћ.

 

 

 

 

Као и увек до сада, припремамо се за изложбе тако да на секцијама и часовима практичне наставе правимо радове. У првом полугодишту радимо новогодишње радове који су врло разноврсни и украсни. То су венчићи, украсне кугле и јелке, декупаж техника, слике од сувог цвећа и други. Деца веома радо праве ове рукотворине и са задовољством их излажу на разним изложбама.

Цвећари су своју креативност показали и кроз акцију новогодишњег украшавања школе, дајући и цвећарски удео у зимској чаролији школског хола, правећи новогодишње аранжмане.