ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Свуда у свету Дан планете Земље се обележава 22. априла. Кроз низ активности, удруженим снагама, Ученички парламент, Еколошка секција и Тим за заштиту животне средине, са ученицима наше школе, планирали су да обележе овај битан еколошки датум.

Акценат овогодишњег обележавања Дана планете Земље је требао да буде посвећен рециклажи. Заједно са ученицима наше школе хтели смо да истакнемо да „Сви уживамо у зеленим површинама само онда када су оне заиста зелене!”, да природу не смемо да загађујемо, а један од начина да јој помогнемо, и уз то будемо креативни је и наравно рециклажа.

Није нам први пут да се креативно бавимо овом темом, то је у нашој школи постала и традиција… И правила су добро позната… „Наново искористи предмет на исти начин на који си га већ користио, само га мало опорави и „углачај”, не бацај! Пронађи неки нови, често веома креативан начин да поново искористиш нешто што би иначе бацио. Дакле, сам претвори своје смеће у благо! Буди зелени мађионичар!”

Док се не вратимо у вашу и нашу школу, тамо где нам је најлепше, где се дружимо и маштамо, где игра и креативност побеђују, где смо зелени мађионичари… Ово је мали подсетник свих наших активности за Дан планете Земље. С нестрпљењем очекујемо наше нове, заједничке, еколошке акције.