ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ

Задатак Тима за здравствену и социјалну заштиту ученика наше школе је да развије свест ученика о бризи о свом здрављу. Обележавање Дана физичке активности (10. мај) је био одличан повод да се окупимо и разговарамо о томе шта све утиче на наше здравље, на које све начине можемо да сачувамо своје здравље, шта је то физичка активност, зашто је значајна, колико је довољно бавити се физичком активношћу. Поред разговора са ученицима ми смо се и бавили физичком активношћу кроз различите вежбе и игре које су биле прилагођене узрасту ученика.

Нижи разреди су након краћег разговора кренули у авантуру вежби, трчања, погађалица и имитација животиња са наставником Ненадом. Затим су научили да играју игру „Арјачкиње Барјачкиње“ са наставницама Дијаном и Јеленом Стојчић. Све наставнице, наставник енглеског и медицинско особље су се прикључили игри.

Виши разреди су након краћег увода у активност радили вежбе загревања, а затим су играли игре „Улице“ и „Мачке и мишеви“ које је водио наставник Иван са наставницом Јеленом Бубањ.

Средњошколци су са наставницама Тијаном и Аном радили вежбе обручима, играли фудбал и шутирали пенале. Било је пуно голова!

Наши ђаци су схватили који је значај физичке активности за здравље и сви су били изузетно активни. Браво за све њих!

Као Тим, желимо да се захвалимо колегама и колегиницама који су нас подржали и учествовали у реализацији свих активности.