ПРВАЦИ НА САОБРАЋАЈНОМ ПОЛИГОНУ

Локална самоуправа града Панчева, у сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја, организовала је обуку ђака првака о безбедности пешака у саобраћају.

Наши прваци: Розика Герман, Петра Јованов, Тијана Петровић и Милован Ракић су са одељењским старешином Дијаном Димов, реедукатором психомоторике, Оливером Станчић, и медицинским техничаром, Милошем Тодоровићем, посетили ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву, где је био постављен саобаћајни полигон.

Наши прваци и најчешће пешаци су утврдили знања која имају, али су и усвојили многа нова правила понашања којих се треба придржавати у саобраћају, јер су и као пешаци учесници у саобраћају.

Увежбали су прелазак коловоза преко пешачког прелаза без семафора, са семафором, да пређу коловоз преко надземног прелаза, затим како се треба кретати тротоаром и како се кретати путем у условима када нема тротоара. Разумели су да коловоз није место за игру, нити разговор, као ни место где треба везати пертлу, већ прелазак до друге стране улице треба обавити веома пажљиво и довољно брзо.

По завршеној обуци, с обзиром да су били успешни, наши прваци су добили „Дозволу за пешаке“ и књижицу „10 лекција које живот значе“.

Већ при повратку су имали проверу наученог и поштовали су правила понашања у саобраћају и безбедно стигли у своју школу.

Одељењски старешина

Дијана Димов