УСКРШЊЕ ИГРЕ

Од 04. до 13. априла ученици нижих разреда су учествовали у „Ускршњим играма“, које другу годину заредом организујемо. У овом периоду, свакога дана је реализована по једна радионица или активност посвећена Ускрсу.

Најпре смо се упознали са самим празником, а онда су се ређале ликовне, музичке радионице, физичке активности и игре везане за празник који нам долази.

На ликовним радионицама ученици су бојили пилиће и коке, јаја од стиропора којима смо украсили хол школе. На музичким радионицама смо учили да певамо песмицу „Кока и пилићи“ уз показивање научених покрета. Научили смо и увежбали игру „Пролећно коло“.

Ускршњи мотиви су нам послужили у математичкој игри „Баци коцку и чеповима украси јаје“, али и код увежбавања графомоторике. Часови физичког васпитања су се претворили у трке и такмичења деце маскираних у зечеве, коке и пилиће.

Хтели смо да наградимо труд наше деце, па смо им зато припремили журку изненађења. Децу је посетио Мики Маус. Са њим смо одиграли „Пролећно коло“ и отпевали смо му песмицу коју смо сви научили. Свим ученицима су подељене медаље-беџеви, посебно направљени за ову прилику. Мики Маус им је поделио балоне. Са нашим гостом смо се сликали и играли. Заједно смо отворили пињату и засладили се слаткишима. Затварање наших „Ускршњих игара“ је био догађај који ћемо заувек памтити.

Захваљујем се свим колегама и колегиницама који су учествовали у играма и радионицама, као и управи школе што су подржали идеју. Велико хвала добрим људима који су омогућили изненађења за децу. То су: „Lux Design“, који нам је припремио беџеве, „Маскоте за рођендане“ из Београда и „Magic for you balloons“.

Наставница: Дијана Димов