ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ЦВЕЋАРА

Школа „Мара Мандић” из Панчева била је у четвртак, 12. маја, домаћин 22. Републичког такмичења ученика цвећарског смера у знању и вештинама за подручје рада пољопривреда, производња и прерада хране.

Ово такмичење организовали су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заједница школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом и град Панчево, односно ШОСО „Мара Мандић“.

Тема овогодишњег такмичења била је „Размножавање сансеверије вршним резницама“.

Догађај су свечано отвориле Силвана Плавшић, председница заједница школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србије и Татјана Божић, чланица Градског већа Града Панчева задужена за образовање.

Поред израде практичног рада, такмичење је обухватало и тест знања. Учествовало је 7 школа из Суботице, Зрењанина, Умке, Београда, Ниша, Бечеја и Панчева.

Ово је, како кажу у школи „Мара Мандић”, била лепа прилика да се ученици и наставници друже, размењују искуства и промовишу школу на најлепши начин.

Прво место је освојила ШОСО „Свети Сава“ из Умке, друго место ШОСО „Мара Мандић“ из Панчева, а треће место школа „Др Светомир Бојанин“ из Суботице.

– Остали учесници овог такмичења су добили захвалнице и пригодне поклоне, кроз које су представљени рад, креативност и умеће ученика и наставника цвећарског и текстилног смера наше школе. После такмичења организована је вожња бродом, где су се гости упознали са знаменитостима нашег града. Судећи по реакцијама наших гостију, показали смо се као одлични домаћини, а уређење и изглед школе нису прошли незапажено. Овом приликом желимо да се захвалимо директору школе, Горану Владићу и свим драгим колегама који су учествовали у организацији овог такмичења – кажу запослени у школи „Мара Мандић”.