ПОМОЋ ЗА УРОША СИМИНА

Урош је рођен 24.07.2016. са 2260 грама.

Одмах по рођењу је пребачен на Дечије одељење због мале килаже, где је даље установљено да има цисте на мозгу.

Након 12 дана је изашао из болнице и дошао кући.

Са 6-7 месеци примећујем да Урош не држи самостално главу и тражим упут за физијатра, који нас даље шаље у Тиршову у Београду.

Тамо Урош добија прву дијагнозу, хипертонус горњих и доњих екстремитета. Почињемо са вежбама, али помака нема.

У децембру 2017. урађен је магнет главе, који показује тешку аномалију на мозгу. Добијамо предлог за Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију, где одлазимо и Урош добија дијагнозу церебралне парализе. Тамо је вежбао око две године, два пута годишње по два месеца. Након тога смо пронашли приватни Центар у Београду, где је наставио са вежбама и лепо напредовао. Научио је да седи, пузи, подиже се на колена, и доста поспешио фунцкију руку. У међувремену вредно ради и са логопедом.

У јануару 2021. Урош добија први епи напад и дијагнозу епилепсије. Одмах је укључена терапија и напади се нису понављали.

У октобру 2021. имао је операцију у „Медикус“ болници коју изводи руски др Александар Назаркин под називом „Фибротомија по Улзибату“. Третирали су руке, ноге и вилицу. Након тога је Урош доста напредовао, спустио је пете на под, престао да укршта ногама када га држим да хода, побољшао је функцију руку.

Ове године смо имали контролу, др Александар је задовољан, али је Урош сада почео да криви стопала ка унутра.

Операција се врши на мишићним влакнима.

Циљ операције је смањење мишићних контрактура и повећавање амплитуде покрета у зглобовима.

Ове године Урош има заказану операцију 05. октобра и потребно нам је око 3.000 еура, као и новац за постоперативне вежбе.

Урошева мама