СУНЧАНИ ИЗЛЕТ (ДРУГИ ДЕО)

Весела коњица

Пространство и  „мекана“ тишина красе „Ергелу Љубичево“ док коњи разиграно прилазе младим посетиоцима. Коњи, као да су препознали дечију срећу, док су дозвољавали да их мазе и хране. Широка стаза за шетаче бели се на Сунцу и док са једне стране лавиринт од живе ограде зове на забаву, коњи са друге стране зову на невероватно дружење.

Крупне коњске очи пажљиво проучавају групицу деце која  се испрва бојажљиво приближила овим одмереним и елегантним животињама.

Нежни сусрети деце и коња су главно обележје ове ергеле. Љубазна госпођа Тања нас је повела у шетњу кроз зелену оазу веселе коњице. Трофејна соба и велика хала за такмичења и вежбања са коњима су на тренутак заокупила децу, али је онда сусрет са коњима-тинејџерима, како смо их у шали назвали, потпуно окупирао децу.

Одушевљена деца су похрлила да хране коње и да покушају да разговарају са њима. Уследила је посета штали и дружење са читавим генерацијама коња који су дозвољавали да им деца приђу само колико им одговара. Узајамно поштовање деце и коња је било лепо искуство и за нас наставнике.

Пространа ергела је пружила простор и за мини зоо врт са неколико занимљивих козица, свиња, али и са једном врло радозналом ламом. То је био и последњи обилазак за наш излет овог предивног сунчаног дана.

Задовољна и уморна деца су кренула на ручак и након тога је уследила лагана вожња кући.

Хвала управи „Ергеле Љубичево“ на бесплатном групном обиласку и госпођи Тањи која нам је приредила пријатан дочек и посветила се нашим ђацима.