„ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“ У НАШОЈ ШКОЛИ

07.12.2022. наша школа је била учесник Еко каравана, у организацији Хуманитарне организације „Чепом до осмеха“. У оквиру хуманитарно-еколошког пројекта „Мисли зелено“ одржане су три радионице – у нашој школи, у ОШ „Стевица Јовановић“ и Техничкој школи „23. мај“. Овај пројекат има за циљ подизање еколошке свести ради очувања животне средине, кроз едукацију деце. Циљ је развијање осећаја за хуманост и одговорност према природи и подизање свести о важности рециклаже и сортирања отпада.

На овим радионицама деца су имала прилике да науче основне еколошке принципе и да развију хуманост јер је један од циљева овог пројекта добијање финансијских средстава за куповину помагала деци са инвалидитетом. Ученици су активно учествовали у радионицама, правили мозаике од чепова и играчке од рециклабилног материјала.

Пројекат је подржан од стране Секретаријата за јавне службе и социјална питања и Канцеларије за младе градске управе Панчева.

„Чеп по чеп, и нечији живот постаје леп“.

Свесни важности ове акције сакупљања чепова настављамо даље и у будућности. Овим путем се захваљујемо Борки Аџић-Лазић, председници Удружења „Чепом до осмеха-Панчево“, наставницима, родитељима и суграђанима, који су препознали значај ове акције и са којима удруженим снагама идемо даље. Учимо о екологији и показујемо хуманост на делу.