РАДИОНИЦЕ ПОВОДОМ ОСМОГ МАРТА

Осми март је дан током кога желимо да изразимо захвалност нашим мајкама, старетељкама, хранитељкама, бакама, симпатијама или другарицама.

У току недеље, у којој се прослављао Дан жена, наставнице Алиса Васић и Александра Недељковић, организовале су креативну радионицу. Дечаци виших разреда, заједно са наставницама, правили су честитке за 8. март, користећи колаж, папир у боји, шљокице, пена-папир, сатенску траку и хамер. Својим натписом на честиткама, изабрали су коме ће поклонити честитку и улепшати овај дан. У уводном делу радионице говорило се о обележавању Осмог марта и о важности поштовања особа женског пола, било да су то мајке, старатељке, хранитељке, другарице, симпатије. Током радионице, ђаци су били веома активни и трудили су се да своје честитке направе што лепшим. Ђаци су питали да ли постоји Дан мушкараца и изразили жељу да их изненаде другарице. Наставнице су напоменуле да се тај дан одржава 19. новембра и обећале да ће се и тај дан обележити у нашој школи.

Наставница ликовне културе, Драгана Вујовић, организовола је на часовима ликовног да ученици виших разреда по личном и слободном избору нацртају омиљену особу женског пола из наше школе. Техника цртања такође је била по избору ученика. Цртежи су осванули на поноу у ходнику школе и направили гужву, сви су желели да застану и погледају. Колегинице су упитиле захвалност и наставници Драгани на идеји и деци на креативности.

На часовима српског језика и књижевности, наставница Јелена Бубањ, обрађивала је тему значаја овог празника. Ученици су уз помоћ папира у боји правили честитке – букете цвећа. Унутар честитке, сваки ученик је написао поруку за своју вољену особу женског пола. По нашој скромној процени убедљиву победу су однеле честитке посвећене симпатијама!

Колегинице из Тима за додатну подршку у редовним школама, Ана Антов Радивојевић и Невена Зиндовић, су са ученицима из Основне школе „Ђура Јакшић“ организовале прављење честитки за овај важан празник. Учествовало је пет ученика који су се потрудили да направе што лепше честитке, како би изненадили женске особе из њихове породице.

Ученици су од колаж папира, хамера и сатенских трака самостално секли и лепили облике на честиткама. Написали су поруке за своје мајке које су биле личне и од срца. Прављење честитки, поред посебне дражи јер су посвећене драгим женским особама из њиховог живота, имају за циљ и подстицање самосталности и истрајности у извршавању задатака, побољшање фине моторике, координације око-рука, извршавање бимануелних активности, као и усмеравање и одржавање пажње, визуелне перцепције и графомоторике. Ученици су радо учествовали у овој активности и показали своју креативност и маштовитост.