ДАН ОСОБА СА АУТИЗМОМ У НИЖИМ РАЗРЕДИМА

У оквиру активности Тима који води Дечји савез обележили смо Светски дан особа са аутизмом.  Овај дан се у свету обележава 2. Априла, у циљу промовисања једнаких могућности и укључивања у друштво особа са аутизмом. Дан је намењен окупљању организација широм света које су намењене аутизму, са циљем да помогну истраживању, дијагнози, лечењу и прихватању особа са аутистичним спектром поремећаја.

Са ученицима нижих разреда је реализована радионица. Слоган радионице је био: ,,Заједно чинимо целину”.  Правили смо пано. Целина је представљена састављањем делова слагалице. Ученици су обојили слагалице, а након тога је свако своју слагалицу залепио на пано на место где жели. Слагалице смо бојили различитим бојама, јер разне боје могу представљати разноликост способности сваке особе са поремећајем из спектра аутизма.

Плава боја, као један од симбола аутизма, била је неизоставан део наше радионице. Након прављења паноа изашли смо у школско двориште и сви заједно пуштали плаве балоне у знак подршке нашим другарима и свим особама са аутистичним спектром поремећаја.