УСКРШЊЕ ИГРЕ

И овог пролећа, као и претходна два, организоване су „Ускршње игре“ за ученике нижих разреда. Игре и радионице су реализоване у периоду од 27.03. – 06.04.2023, сваког радног дана по једна активност. Теме „Пролеће“ и „Ускрс“ смо обрадили из више наставних предмета. Упознали смо се са карактеристикама пролећа, сазнали о великом празнику Ускрсу и обичајима које везујемо за овај празник. Учили смо да певамо песме о пролећу. На ликовним радионицама смо представљали промене у природи које нам доноси ово годишње доба. Направили смо „пролећни кутак“ у учионици где смо дрво украсили листићима и цветићима. Правили смо и бојили ускршња јаја која, кад се отворе, постају зеке. Спортске игре су такође биле посвећене истим темама. Користили смо маске пилића, зека и кока да се још више забавимо и да кроз још лепше расположење научимо нове игре и правила која важе у њима.

Посетило нас је Путујуће позориште „Мери Попинс“. Уживали смо гледајући представу „Ускршња, шумска бајка“ где су се на наше велико изненађење појавиле зеке.

Последњег дана пред распуст ученицима су сасвим заслужено подељене медаље за труд, посвећеност, креативност и истрајност у активностима. На тренутак су имали задатак да зажмуре. Када су отворили очи, пред њима је била торта украшена ускршњим мотивима, као и мафини. Одушевљени изненађењем, слатко смо завршили овогодишње „Ускршње игре“. Радосни одлазимо на пролећни распуст.

Захваљујемо се Симони Станковић и Путујућем позоришту „Мери Попинс“, као и посластичарници „Анчи колачи“, који су се радо одазвали и омогућили да овогодишње „Ускршње игре“ остану незаборавне.