ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

Да су деца украс света и највеће благо на планети, традиционално се подсећамо сваке прве недеље месеца октобра, јер су ти дани резервисани за обележавање Дечије недеље. Иако се трудимо да свакодневно измамимо по који осмех више и пружимо сигурност и подршку, Дечија недеља у продуженом боравку је била мало другачија, испуњена различитим активностима и то све у част деце.

Дечију недељу смо започели музичким даном, певали, свирали и играли уз омиљену музику. Уторак је био резервисан за дечије радости, па смо заједничким снагама на хамеру направили дугу, као симбол дечије радости. Заједнички рад, слога, толеранција и радост креативног стварања су били на високом нивоу, као и срећа након завршене дуге.

Среду смо поклонили толеранцији и другарству, разговарали о толерантним поступцима, опонашали неке претходне догађаје из наше свакодневице и глумили расплете догађаја уз присуство толеранције и емпатије. Четвртак је био дан за радионицу под називом  „Хигијеном и исхраном до здравља”, где смо се, пре свега, добро забавили, а онда и нешто обновили и научили кроз игру и осмех.

Пошто је у петак, 6.октобра, у нашој школи одржан Меморијални спортски дан у част Максима Симића, придружили смо се спортским активностима у школском дворишту, где су наставнице, Мирјана Арсић и Алекандра Стефановић, припремиле полигоне за ученике. Шампиони су били сви, а победници фер плеј, толеранција и дечији осмех.