ЛУТКАРСКА СЕКЦИЈА „ПИНОКИО“

У среду, 22. новембра, Луткарска секција „Пинокио” одржала је креативну радионицу на тему „Славимо рођендан Мики Маусу”. Ове године широм света обележава се 100 година од оснивања компаније ,,Дизни“.  Радионицу су држале: Александра Недељковић, Милица Станков и Алиса Васић.

У уводном делу са децом се причало о томе ко је био Волт Дизни и показивале су се његове слике. Наставнице су причале о томе како је Волт урадио пуно цртаних ликова, међу којима је први Мики Маус, затим Паја Патак, Мини Маус, Шиља, Плутон и многи други, као и то колико је померао границе у прављењу цртаћа, уз које смо сви расли. Иако је Волт Дизни 1966. године преминуо, његова компанија наставља да ради, правећи и данас квалитетне цртаће за најмлађе. Затим су се деци показивале слике познатих јунака из цртаћа, који су обележили тако велико царство. Играли смо игру погађања. Деци смо показивали разне фигурице и играчке ликова из цртаћа. Деца су имала задатак да погоде назив цртаног филма из ког је тај лик. Било им је занимљиво и активно су учествовали, желећи да погоде што више ликова.

Главни део наше радионице било је бојење великог Мики Мауса од стиродора. Средишњи део лица Мики Мауса био је изрезан, да би деца по завршетку радионице могла да поставе своје лице и тако да се сликају. Наставнице су помагале, како би се верно представио лик Микија, са свим својим карактеристичним бојама одеће. На самом стиродору деца су нацртала и балон и поклон, да би се истакла прослава рођендана. Ученици су радили  пажљиво, помагали једни другима, исправљали ако неко греши, како би наш Мики испао што лепше.

Када је Мики Маус добио боје и постао шарен, деци су пуштани на пројектору инсерти из луна парка ,,Дизниленд“. Деца су била одушевљена призорима и колико различитих ствари може да се види у том парку. Наставнице су објашњавале да је ,,Дизниленд“ направљен под надзором самог Волта Дизнија. Осим у САД, други по реду ,,Дизниленд“ је направљен и у Француској, у Паризу.

Након што су деца погледала инсерте, одлучили смо да нашег другара Мики Мауса поставимо у холу школе, како би се и остала деца сликала са слављеником. Деца су била пресрећна, а ми смо оживели једног од најстаријих цртаних јунака!