ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ШКОЛСКУ СЛАВУ – СВЕТОГ САВУ

27. 1 2024. резањем славског колача и пригодном приредбом, обележили смо школску славу, Светог Саву.

Сваке године се окупимо у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Програм је почео молитвом и свечаним обредом резања колача, након чега је школски хор отпевао Светосавску химну. Уследио је говор директора у којем је похвалио рад ученика и наставника и пожелео свима пуно успеха у даљем раду.

Изведен је и пригодан програм који је садржао рецитаторски, драмски и музички део. Ученице, Розика Герман и Марија Костић, рецитовале су песме о Светом Сави. Наши ученици су се показали и као врсни глумци, извели су неколико драматизација легенди о Светом Сави, под називом „Свети Сава и болесна жена“ и „О пријатељству“. Такође су врло убедљиво оживели басну „Лисица и рода“. Да знају шпански, показали су певајући песму под називом „Feliz Navidad“.

Музички део нас је посебно обрадовао. После Химне Светом Сави, дечији хор је отпевао још две песме: „Ћај Ћиро“ и „О, јесенске дуге ноћи“. Наши ученици су спремили и фолклорне тачке: „Дивна, Дивна“, „Качерац“ и „Маказице“. Имали смо и солисте, Марко Костић нам је извео песму на флаути, а Стефан Стефановић песме на виолини.

Ђаци су потом добили пакетиће. Овогодишња кума славе је била наставница Стеванка Лазаревић, а обавезу за наредну годину је преузела Марина Спасовски.