ПОСЕТА ЦВЕЋАРИ ,,НАЂИН КУТАК“

Цвеће је украс баште
Лептир је украс цвета
А деца пуна маште
Деца су украс света

Љубивоје Ршумовић

У нашој школи ,,Мара Мандић“ је као у стиховима ове дивне песме. Када уђете у двориште школе не можете, а да не приметите пуно цвећа и радост деце. Сви се трудимо да негујемо све што је лепо и корисно за нашу децу. Ученици цвећарског смера средње школе, поред тога што се баве негом цвећа, уче и да користе цвеће за израду цветних аранжмана. Посебну пажњу привукли су им венчани букети или прецизније бидермајери.

Како се праве и шта је све потребно да се направи један такав букет, имали смо прилику да видимо у цвећари ,,Нађин кутак“, где су нас срдачно примили и посветили своје драгоцено време само нама. Богатство и шареноликост цветних врста засенили су нас чим смо ушли у просторију. Вредне раднице се ,,играју“ са цвећем, правећи најлепше аранжмане за разне прилике. Власница цвећаре нам је, са пуно жара и љубави према свом послу, дала корисне савете при изради аранжмана у украсној картонској торбици, а најсрећнији смо били када је рекла да је поручен један бидермајер који ће направити испред нас. Руже, гипсофила и кострика били су биљни материјал од кога је направљен мали, али прелеп венчани букет за младу.

На крају смо се сви сликали да имамо успомену из ове дивне цвећаре. Научили смо пуно и добили корисне савете од професионалних аранжера. Сарадњу ћемо свакако наставити са новим генерацијама ученика цвећарског смера. Хвала још једном цвећари ,,Нађин кутак“.