УСКРШЊЕ ИГРЕ

Буђење природе у пролеће нас посебно мотивише да наставне и ваннаставне активности осмислимо и реализујемо на тему овог годишњег доба и најрадоснијег празника, Ускрса. Тако, већ четврту годину заредом, организовали смо „Ускршње игре“ за ученике нижих разреда. Игре су почеле 8 .априла и трајале све до 18. априла 2024.

Да свечано отворимо игре, помогла нам је маштовита, Славица Тотх. Она је аниматор, а пре свега хумана жена, која је дошла из Новог Сада да усрећи и забави наше ученике. Са њом су деца певала, играла, учествовала у неколико игара и уживала хватајући мехуриће од сапунице. На крају дружења је, већ осмесима украшена лица наших ученика, додатно улепшала тако што је девојчицама цртала шљокицама по лицу, а дечацима цртала симболе јунака из цртаних филмова. Дечјој срећи није било краја.

Даље, сваког дана је реализована по једна активност у оквиру „Ускршњих игара“. Смењивале су се спортске, ликовне и музичке активности. Нисмо занемарили ни остале предмете. На часовима српског језика смо радили графомоторне вежбе са ускршњим мотивима и слагали пузле које смо описивали и на тај начин имали говорне вежбе. Математика је била много занимљивија уз шаргарепице направљене од стиропора, уз помоћ којих смо бројали, поредили бројеве, сабирали и одузимали. Поновили смо знања и усвојили нова о променама у природи у пролеће, као и о празнику и обичајима људи током Ускрса.

Изненађење за ученике је био долазак витезова из Удружења за очување старих заната и вештина „Бели орлови“ из Београда. Са другарима из виших разреда и средње школе, ученици нижих разреда су имали прилику да сазнају о овом удружењу, витезовима, да виде и испробају опрему витезова, да сазнају о врлинама које их красе.

У оквиру „Ускршњих игара“ организована је и шетња градском шумом. Вожња чамцем, уживање у пролећном и сунчаном дану, боравку у природи и дружење са другарима су се данима препричавали јер су ученици били пуни лепих утисака и доживљаја.

Наше „Ускршње игре“ смо, већ по традицији, завршили доделом медаља свим  ученицима јер су током трајања игара показали велику мотивацију, труд и залагање у активностима.

Захваљујемо се гостима, Славици Тотх и витезовима из Удружења за очување старих заната и вештина „Бели орлови“ из Београда, што су нас посетили. Такође, захваљујемо се и запосленима у ресторану „Шајка“, што су нам омогућили вожњу чамцем.