РЕПУБЛИЧКИ ПРВАЦИ У ШАХУ!

У петак, 10. маја, четири наша ученика учествовала су по први пут на Републичком такмичењу основних и средњих школа у шаху. Такмичење је одржано у школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну, под покровитељством Министарства просвете, а у организацији Заједница школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом. Ученици наше школе, који су учествовали на такмичењу, су: Марија Раду, ученица 7. разреда, Трајан Чикош, ученик 6. разреда, Марко Костић, ученик 8. разреда, и Нада Новаков, ученица прве године средње школе. У њиховој пратњи биле су стручни сарадници школе, Алиса Васић и Славена Муста.

На такмичењу је учествовало укупно 33 ученика основних и средњих школа из Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Зајечара, Земуна, као и наша школа.

Такмичење је одржано по правилима Светске шаховске федерације (FIDA).

Играло се у пет кола. Епилог такмичења је следећи:

Марија Раду, освојила је 1. место у категорији девојчице ОШ, и тако постала републички првак у шаху за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Нада Новаков, освојила је 2.место у категорији девојчице СШ за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Иако су се лавовски борили до последње шаховске фигуре и остварили значајне резултате и завидан број победа, Трајан Чикош и Марко Костић овај пут су остали без медаља, с обзиром да је конкуренција у категорији за дечаке била веома јака.

Школа домаћин je изузетно лепо и срдачно дочекала и угостила све учеснике, тако да, иако је дан био дуг и напоран, осећали смо се веома пријатно.

Не можемо, а да не поменемо, овакви резултати наших ученика за кратко време не би били могући без нашег тренера шаха, Предрага Томина, из шаховског клуба „Аљехин“.

Настављамо вредно да вежбамо, до нових победа.