ДЕЦА! ЛЕП ДАН! КОШАРКА! ШТА ВИШЕ ПОЖЕЛЕТИ!

Петак, 14.јун, последњи дан ове школске године, прошао је свечано, са прегршт дечијих осмеха, прича, успомена, како ће провести распуст, али и са гостовањем у ОШ „Мирослав Антић Мика“ у Панчеву.

Част нам је била да се одазовемо позиву свечаног отварања спортског терена у дворишту школе, који је спонзорисала компанија „Бросе“. Сунце, деца љубитељи кошарке, припремала су се на новом терену, гађајући у кош.

На одушевљење деце, са њима се дружио познати „баскет“ играч, Трики. Деца су му прилазила, сликала се, видно срећна. Важност физичке активности код деце и бављење спортом има многе позитивне ефекте на физички, ментални и емоционални развој. Кошарка значајно помаже деци да развију своје когнитивне способности, попут координације око-рука и просторне перцепције, а може помоћи деци да стекну самопоуздање и самопоштовање кроз постизање успеха на терену и напредовање у спорту.

Велику захвалност оваквом дану дугујемо директорки школе, Крстић Драгани, на позиву, лепом гостопримству, истичући нас као драге госте њихове школе. Наша деца су заиграла кошарку са градоначелником Панчева, који их је похвалио и бодрио. Један другачији дан, препун осмеха, музике, спорта, лопте нашој деци чини много. Захваљујемо се градоначелнику на пажњи коју усмерава како према деци наше школе, тако и према свој деци,  истичући им важност спорта, дружења и школе.

Са лепим мислима и пуним срцима идемо на летњи распуст!