НАШИ СПОРТСКИ УСПЕСИ

Почетком маја месеца наши златни олимпијци, наши другари из школе, отишли су у Београд, где је у просторијама галерије „Њу момент” уприличена изложба слика са Зимских Олимпијских Игара из Аустрије, у њихову част, захваљујући компанији „Кока-Кола Србија”.

Тамо су се дружили са осталим спортистима са Игара, са новинарима који су дошли да их поздраве и сазнају неку занимљивост са Олимпијаде и да попричају са нашим олимпијским шампионима.

У Зрењанину су од 26-29. 06.2017. одржане 11. по реду Националне игре Специјалне Олимпијаде Србије. На овом такмичењу окупило се око 300 спортиста и тренера из 12 градова Србије, који су се током ова три дана такмичили у фудбалу, кошарци, атлетици, пливању, одбојци и стоном тенису. Наш град и нашу школу представљали су другари из СК „Кликер”, који су на овим Играма наступили предвођени наставницима: Снежом, Гоцом и Максом, а њима је помагао и Деки.

Освојили смо пуно медаља, били смо почасни гости код градоначелника Зрењанина, али што је још битније, супер смо се забавили и уживали са свима… Био је ту и наш велики пријатељ, прослављени одбојкаш, Владимир Вања Грбић, да нам да по који савет!

У Јабуци је 20. маја одржано Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије у мушком фудбалу. У веома јакој конкуренцији, наши другари, спортисти СК „Кликер”, предвођени наставником Максом, постигли су велики успех и освојили сребрну медаљу. Једини бољи од њих овом приликом били су другари из Крушевца, али то никако није умањило радост целе наше екипе.

У склопу реализације пројекта „Играјмо Заједно” који спроводимо у Панчеву уз помоћ УСАИД-а, заједно са другарима из школе „Мирослав Мика Антић”, један дан летњег распуста искористили смо да одемо на излет у Ресавску пећину. Било нам је супер, посебно кад смо схватили да је пећина идеално место да побегнеш од летње врућине, те нам је средином јула месеца била потребна зимска јакна да бисмо тамо боравили… Доста тога смо научили захваљујући финим водичима који су нам све детаљно показали и објаснили.

Дана 19.11.2017. године у Лесковцу је одржано Државно првенство Специјалне Олимпијаде у мушкој кошарци. У Лесковац смо отишли дан раније, с обзиром да нам је то далек пут, како бисмо били одморни за такмичење које следи. Међу 12 екипа које су биле на такмичењу, наши спортисти су заузели друго место!
Са момцима су били наставници Снежа, Гоца и Макса.

Почетком новембра наши ученици, спортисти СК „Кликер”, Боки, Зоки и Стефан, заједно са наставником Максом боравили су на спортском кампу Специјалне Олимпијаде Србије у Крагујевцу. На овом кампу учествовало је 40 спортиста. Они су током дана тренирали, шетали, дружили се… А посетили су и музеј спомен-парка ,,Шумарице”, крагујевачки акваријум, као и новоизграђени спортски центар „Искра”, где су се опробали у боћању.

Можемо да кажемо да смо сада већ традиционални посетиоци Међународног Сајма Спорта, који се у организацији Министарства омладине и спорта и Спортског Савеза Србије организује на Београдском Сајму. Ове године Сајам су посетили Боки и наставник Макса, који су били гости на штанду Специјалне Олимпијаде Србије, али су посетили и штандове многих других савеза, и опробали се у неким новим спортовима.

Иако нам није много далеко, али пошто ми волимо дружење, одлучили смо да почетком децембра одемо на такмичење Специјалне Олимпијаде у женској кошарци у Нови Сад, дан раније, и проведемо леп дан на новосадском рибарском острву, где смо се дружили са нашим другарима из целе Србије. У недељу, 03.12.2017. смо изашли на терен одморни и спремни за победу, што смо и успели да урадимо, освојивши златну медаљу и прво место на овом такмичењу. Наше девојке су стварно биле златне! На овом такмичењу смо учествовали и у обележавању 3. децембра!

У далеком Врању, крајем октобра месеца одржано је Државно првенство Специјалне олимпијаде Србије у инклузивној женској одбојци. С обзиром да смо далеко путовали, отишли смо дан раније и лепо се одморили за наше такмичење. Наш град, школа и СК „Кликер” постигли су велики успех на овом такмичењу освојивши златну медаљу. Нашим спортисткињама на овом такмичењу помагале су њихове другарице из школе „Мирослав Мика Антић”.

Крај успешне спортске године, током које смо стекли нове олимпијске шампионе, државне шампионе и велики број нових другара, завршили смо боравком у Крагујевцу, где смо присуствовали првом државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије, у боћању. Супер смо се провели, научили да боћамо. Милица, Изабела и Цеца су освојиле златну медаљу. Свима је било јако лепо на такмичењу, а у боћању су се успешно и опробали наставници Снежа и Макса.