ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСТВА

Ученици школе за основно и средње образовање „Мара Мандић“ учествовали су на 24. Фестивалу луткарства основних школа (ФЛУОШ), 11. марта у Новом Саду. Организатор 24. ФЛУОШ-а је било Удружење Војвођанских Учитеља и Министарство просвете Републике Србије. Такмичење је одржано у ШОСО „Милан Петровић“ у Новом Саду.

Циљеви фестивала су били следећи:

  • Окружна, републичка међународна смотра стечених знања, умећа, вештина и достигнућа школских луткарских група;
  • Промовисање дечјег луткарског стваралаштва;
  • Промовисање луткарског наставног и ваннаставног рада наставника и ученика;
  • Подстицање наставника на бављење луткарством;
  • Размена искустава и развој еко и етносвести;
  • Допринос развоју луткарске културе ученика, наставника и публике.

Ученици нижих разреда су се представили са луткарском представом „Три прасета“. Наставнице, Десанка Mиленковић и Владана Мулић су припремале ученике за извођење луткарске представе. Ученици су били веома задовољни учешћем на такмичењу. Добили смо диплому за почетно бављење луткарством.

Ученици виших разреда су се представили луткарском представом „Црвенкапа“. Наставнице, Анита Дуковски и Стеванка Лазаревић су припремале ученике за такмичење. Ученици су усвојили основна знања о луткарским представама. Наставнице и ученици су освојили диплому за почетно бављење луткарством.

Захваљујемо се колегама: Ани Савичић, Драгани Вујовић, Лидији Ђукић, Мири Курељушић, Куриљ Ненаду, Горану Владићу, Михаљу Келемену и Милошу Вучинићу. Посебну захвалност дугујемо директору школе, Куриљ Бранку, на пруженој подршци приликом припрема и одласка на такмичење.