АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Као и сваке године, и ове године, 22.04.2018, Тим за заштиту животне средине, заједно са Дечијим савезом, обележио је битан еколошки датум, Дан планете Земље. Овогодишњи Дан планете Земље фокусиран је на проблем загађења околине пластичним материјалима.

Пластични материјал је створио човек, то је саставни део нашег живота и пластика се показала одличном за многе намене. Али прича о пластици има и своју лошу страну. Процес разградње је веома дуготрајан и опасан по околину и животиње. Пластика се може рециклирати и није јој место у екосистему изван функције за коју је намењена.

Ми смо као и сваке године дали и наш допринос очувању планете Земље кроз учешће ученика и наставника у скупљању пластике, како у школи и школском дворишту, тако и на рекреативној настави на Дивчибарама.

Спроведене су и акције уређења школског дворишта и дворишта Дневног боравка „Невен”, где су учествовала деца са еколошке секције и ученици цвећарског смера.

 

 

 

 

Колегиница Катарина Јоцић је кроз едукативни филм и поучно предавање приближила ученицима значај очувања планете Земље. Изузетно се захваљујемо свим наставницима – Драгани Вујовић, Маријани Калкан, Катарини Јоцић, Тијани Крстевској и психологу Славени Мусти, на учешћу у изради паноа са сликама које јасно показују кроз шта пролазе животиње, биљке и које последице по животињски свет, а и самог човека, оставља пластични материјал који је људским немаром доспео у реке, мора, океане, тј. њихова станишта. Наша овогодишња парола је: „Више цвећа, мање смећа!”

Координатор Тима за заштиту животне средине – Бојана Бига

Чланови тима – Катарина Јоцић, Тијана Крстевска, Маријана Калкан, Јасна Шкаљак, Александра Јовичић-Кресојевић, Нина Радуловић, Марија Гашић, Жељка Бојић.