ЧЕСТИТКЕ НАШИМ ЕКОЛОЗИМА

Током другог полугодишта, еколошка секција је радила пуном паром. Мала, али одабрана екипа није мировала, настојала је да испуни основне еколошке задатке кроз низ активности у школи и ван ње, вођени наставницама Маријаном Калкан и Александром Недељковић.

Потрудили смо се да кроз активности у школи одржимо школско двориште и хол школе уредним и чистим, неговали смо цвеће. Сарађивали смо са ученицима цвећарског смера, од њих научили цвећарске цаке и разменили искуства за нове заједничке радне акције. На часовима секције сазнали смо и нешто о производњи у школском пластенику и то поделили и са најмлађима у школи.

„Није лажа, све је рециклажа”! Ово није била само наша парола, већ парола свих дешавања, на којима смо и ми били учесници. Заједно са припремно-предшколском групом и наставницама Светланом Трајковски Ћуковић и Катарином Мартиновић, забележили смо учешће на два битна догађаја. Освојило смо треће место, на 7. БУДИ-ју, у категорији „Екологија – БУДИ креативац“ („Шумска сова”- назив рада, где смо своју креативност показали у виду макете за полицу у облику неке занимљиве животиње од рециклираних материјала).

 

 

 

 

Освојило смо прво место на 3. смотри „Чаролија рециклаже”, који се одржао у Београду, у школи „Дринка Павловић”, а у организацији „Друштва учитеља Београда“. Прво учешће, као једина школа из Војводине, и освојено прво место! На ову награду и нашег „Саксијског Лалегатора”, јако смо поносни!

 

 

 

 

У целом свету 5. јун се обележава као Светски дан заштите животне средине, у намери да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Ми смо свој допринос дали учешћен на фото-конкурсу „Од пластике до фантастике”, чији је организатор био Завод за јавно здравље Панчево. Подршку смо пружили и у школи, при изради еко-паноа, поводом Дана планете Земље.

Наставили смо и са хуманитарним радом кроз акцију „Чепом до осмеха”.

 

 

 

 

Хвала свима који су нас подржали у овој акцији!