ЦВЕЋАРИ – АКТИВНОСТИ У ОВОМ ПОЛУГОДИШТУ

Ове школске године ученици цвећарског смера поново су посадили у пластенике поврће и резнице вишегодишњег цвећа. Са хиподрома смо донели коњски стајњак и обогатили наше земљиште хранљивим материјама. Захваљујемо се особљу са Хиподрома које нам увек излази у сусрет. У току јесени уређивали смо башту и одржавали хигијену школског дворишта.

 

 

 

 

Почетком новембра обишли смо огледно поље Пољопривредног факултета „Радмиловац”, где се налази прелепа природна оаза „Мали Дунав”. На почетку посете саслушали смо кратко предавање и упознали се са разноврсним садржајем овог простора. Затим је уследило велико изненађење, вожња чамцем и прелазак преко висећих мостића па је многима прорадио адреналин. Обишли смо Аласку кућу – музеј рибарства и окушали се у пецању, али нажалост било је хладно и риба није „радила”.

Такође, рај за очи био је и разноврстан биљни и животињски свет, зоо-врт са воденим птицама и велики акваријум са дунавским врстама риба. Пред крај посете одржана је еколошка радионица где су ученици проверили своја знања из области екологије. Провели смо диван дан у пријатном амбијенту захваљујући водичима који су нам све ово дочарали на најбољи начин.

 

 

 

 

Сваке године пред Нову годину правимо цветне аранжмане од сувог цвећа које излажемо на новогодишњим изложбама. Своју машту и креативност, као и разне занимљиве идеје ученици преносе на ове радове. Радујемо се свакој изложби и свим похвалама и успесима које остварујемо.