ЕКОЛОШКА СЕКЦИЈА -„Будите истрајни у љубави према природи!”

И почетком ове школске године, еколози су упорни и истрајни да утичу на развијање и ширење еколошке свести у нашој школи. Ове године, секција као подршку у свом раду има три нова члана – наставнице Драгану Вујовић, Ивану Цаковић и Данијелу Крстић. Удружиле су се две секције, ликовна и еколошка, тако да је тимски рад на завидном нивоу.

Трудили смо се да будемо подршка Тиму за заштиту животне средине. Учећи из њихових презентација, знања везана за разне еколошке датуме допунили смо и кроз самосталне акције и радионице.

 

 

 

 

Неговали смо цвеће у школском холу и дворишту. Научили понешто о размножавању и нези афричке љубичице. У пластенику смо имали прилику да се упознамо са значајем  и битности дренажног слоја и правилном начину пресађивања собног цвећа.

Ове године, школски хол је добио и еколошки кутак, где смо своју креативност показали са сменом годишњих доба.

 

 

 

 

Мали, али довољно спретни, успели смо да се изборимо са налетом снега. Лопате у школском дворишту су нас чекале да раскрче пут Деда Мразу, кога смо обрадовали новогодишњим накитом и рециклажном јелком.

Одржали смо и едукацију кроз акцију „Чепом до осмеха”, где смо истакли значај рециклаже и показали да, иако мали, ангажовањем у овој акцији дајемо пример хуманости. Велико хвала дугујемо свим родитељима, деци и колегама који нас већ другу годину за редом подржавају у овој акцији.