НАШИ СПОРТСКИ УСПЕСИ

Из породице Раданов стигао је нови таленат, зову је Цеца и разбија у свему. На Националним играма Специјалне Олимпијаде Србије наступила је први пут и одмах ушла у историју, освојивши две медаље. Најмлађа, а једна од најбољих. Напред, Цецо!

На Националним играма Специјалне Олимпијаде Србије, одржаним у Чачку, од 13-16.09.2018. године били смо међу најбројнијим екипама. И међу најуспешнијим. На фотографији су спортисти наше школе и њихови партнери из панчевачких основних школа, са којима су заједно играли у инклузивним екипама.

У Чачку се играло за медаље, али се увежбавало и уигравало за Летње Олимпијске Игре, које ће нас угостити марта месеца, 2019. године. Сигурни путници су Боки, Зоки и Никола Манић, наш бивши ученик. Остали момци су млади и сачекаће до следећих игара и до нове прилике.

Атлетичари су у Чачку били међу најуспешнијим појединцима. Представљали су нашу школу изузетно. У прилог томе иде и чињеница да су сви освојили по 2 медаље. Наступ им је олакшала наставница Гоца, која их је припремала и давала добре савете пред сваки наступ.

Немања је нашао своје место у нашој школској екипи у атлетици. На атлетском државном првенству у Београду освојио је 3.место, чиме је потврдио добру форму из Чачка, када је освојио 2 медаље. Напред, Немања!

На инклузивном државном првенству у женској одбојци наше девојке, у екипи са девојкама из Микине школе, потврдиле су прошлогодишње прво место. У Чачку је било и доброг дружења, девојке су стекле нове другарице из целе Србије. У дружењу су освојиле прво место.

Први пут у историји Специјалне Олимпијаде Србије одржано је такмичење у мушкој инклузивној кошарци, три на три. У Београду смо играли финале, водили све време и изгубили у последњим секундама. Показали смо најбољу игру и заслужено смо освојили сребро. Екипу су чинили наши момци и кошаркаши из школе „Мика Антић“.

Први пут у историји Специјане Олимпијаде Србије одржано је такмичење у женској инклузивној кошарци, три на три. Екипу су чиниле наше девојке и кошаркашице из школе „Мика Антић“. Освојиле су треће место и показале у Новом Саду да се у нашој школи игра одлична кошарка.

Међу 10 најбољих спортиста Специјалне Олимпијаде Србије нашли су се наши Зоки и Боки. Били су гости Министарства омладине и спорта и Специјалне Олимпијаде Србије на Сајму спорта у Београду и имали привилегију да буду у друштву са министром за омладину и спорт и са најбољим спортистима наше земље.

У Крагујевцу је одржано Државно првенство у боћању. Били смо одлични, отуда и велики пехар који смо донели у школске витрине. Овај спорт нам иде од руке и ускоро се надамо отвореном игралишту у школи, као и монтажном у учионици за физичко.

Мартин, Боки и Зоки започели су летос у Чачку припреме за Летње Олимпијске Игре. На овој фотографији су у Крагујевцу, у парку „Шумарице“.