ЧАРОЛИЈА РЕЦИКЛАЖЕ

 

 

 

 

“Ништа није тешко, нити гњаважа,
Јача страна нам је рециклажа,
Саксијски Лалегатор, мудрица Сова,
И Екомирац Свемирац, играчка је нова!” (песник Ненад Куриљ)

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна сваке године зарад подизања свести о еколошким проблемима попут загађења воде, ваздуха и земљишта, глобалног загревања, одрживог развоја, али и криминалних радњи према заштићеним животињским врстама.

Наш мали допринос обележавању овог датума је и учешће на 4. смотри „Чаролија рециклаже”. Овог пута удруженим снагама деце мале групе (наставница Александра Алексић), деце припремне предшколске групе (наставница Светлана Трајковска -Ћуковић), ученика ликовне секције (наставница Драгана Вујовић) и младих еколога (наставница Маријана Калкан), успех није могао да изостане.

 

 

 

 

За трен ока спреман је био Екомирац-Свемирац. Два-три тањира од уличне расвете, додатак пивских чепова, једна пластична посуда за воће, остатак црева за аспиратор, мало разнобојних весника дивног пролећног расположења, уз додатак маште и креативности, наш лепотан оде на изложбу! Ношен мишљу да успех прошлогодишњег Саксијског Лалегатора нико неће моћи да надмаши, пут ка Београду му је био неизвестан и са зебњом није ни слутио наш Екомирац Свемирац какав га успех очекује. Надмашио је све рециклажне галаксије.

Освојили смо прво место!

Међу бројним школама нашла се и наша, поново једини представник из Војводине. Ове године учествовали смо у изложбеном делу, али то нам је донело велику радост и жељу да сваке године будемо што креативнији и да кроз радове наше школе утичемо и преносимо знања о значају рециклаже! Браво децо!