КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ ВЕЛИКОГ СРЦА – ДОНАЦИЈА „БЛИЦ ФОНДАЦИЈЕ”

„Блиц фондација” је, у оквиру своје хуманитарне акције, донирала књиге нашој школи, а затим су нас и посетили.

Дочекали смо их раширених руку, срдачно и са захвалношћу.

Упознали су се са школом, библиотеком, наставницима, децом, и били су одушевљени атмосфером која влада код нас.

Том приликом су изјаве дали директор, Горан Владић и помоћник директора, Владана Мулић и нагласили колико нашој деци значи ова донација.

 

 

 

 

„Детињство је савршен тренутак да се деца упознају са магичним светом књига. Оне утичу на ментални развој деце, едукацију и каткад су прави мали скретничар од туробне свакодневнице.

Због свега тога, „Блиц фондација” је донирала књиге и једној посебној школи, установи великог срца, Основној школи „Мара Мандић”, у којој су ђаци деца са посебним потребама.

– Свака донација је код нас више него добродошла. Хвала „Блиц фондацији” на овако племенитој помоћи. Деца су се веома обрадовала када су видела књиге. Много им значи да читају или да разгледају слике. Једноставно, тада уз њих одлутају у њихов свет маште – прича директор панчевачке школе, Горан Владић.

Школа посебног духа и великог срца већ пет деценија бави се образовањем деце са сметњама у развоју. У учионицама влада посебна енергија. Тамо су нас дочекали раширене руке, топли загрљаји и много пољубаца. Одмах су нас одвели у библиотеку, малу али њима изузетно вредну. Књиге које су добили од „Блиц фондације” смештене су на видном месту, замениле су старе, прашњаве и исцепане.

Сликовнице и књиге које имамо у библиотеци генерално су старе, ма прастаре. И нису уопште у складу са потребама деце, више су историјске, а то њима ништа не значи. Ове које сте нам ви поклонили њиховом оку веома пријају, богате су и пуне лепих слика и садржаја – објашњава помоћница директора, Владана Мулић.

Она каже да деца уз књиге веома брзо и лако замисле све сцене из дела и често се сатима задрже над књигама.

– Писана реч њима продужује распон пажње и то је данас изузетно важно јер информације код њих иначе лете сто на сат. Наравно, деца уз књиге проширују и знање. Ми имамо 200 ученика у школи и продуженом боравку. Колико им значи двориште, радионице, башта, толико им значи њихова библиотека. Стога још једном велико хвала „Блиц фондацији” што је баш нашу установу одлучила да обрадује новим књигама – истиче Владана Мулић.”

(извор: Блиц)

https://www.blic.rs/srce-za-decu/knjige-za-decu-velikog-srca-donacija-blic-fondacije-skoli-za-ucenike-s-posebnim/yyzqw8l