УСПОМЕНЕ НА НЕКЕ ВАЖНЕ ДОГАЂАЈЕ…

Ближи се крају ова школска година која је све само не обична.

Научили смо како функционише настава на даљину, стављени смо на разна искушења, сачували смо здравље и ведар дух и акумулирали пуно позитивне енергије.

Ипак у целој причи остаде жаљење за неким лепим догађајима и манифестацијама које смо пропустили овог пролећа, где се на прави начин презентује рад наших ученика и наставника.

Април и мај су месеци који су посебно значајни за нас средњошколце, јер смо тада у прилици да кроз разне изложбе, приредбе и такмичења прикажемо широј друштвеној заједници производе који током године настају у нашим радионицама. Тим изложбама се подједнако радују и ученици и наставници јер су то лепа искуства за све нас.

Месец април је значајан због Ускршње изложбе у нашем граду и Сајма привреде, пољопривреде и туризма у Пландишту, где смо увек радо виђени и лепо дочекани.

Мај је месец републичких такмичења, како стручних тако и спортских. Негде у неким фиокама постоје медаље које су чекале да дођемо по њих, а и многе дипломе су ове школске године остале неисписане. А сваке године их сакупимо у значајном броју.

Ту је и манифестација „Пролећни дани“ на којој редовно учествујемо и која је такмичарског карактера. Затим иде Дан школе, презентације занимања како у нашој школи тако и у школама у окружењу.

Јун месец је резервисан за Карневал и Дане Вајферта на којима редовно учествујемо и добијамо комплименте за наступ и костиме који, такође, настају у нашој текстилној радионици.

Надамо се да никад више нећемо бити у прилици да пропустимо овако битна дешавања.

Аутор текста

Мирјана Курељушић