ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

И ове школске године обележили смо Дечју недељу, од 5.10. до 11-10.2020. Због ситуације и стања у земљи, изазваног епидемијом вируса КОВИД-19, нисмо били у могућности да организујемо дружење наших ђака са ученицима других школа са територије града Панчева. На креативан начин обележили смо Дечју недељу, активностима које смо организовали у школи, поштујући све прописане мере заштите.

Тема овогодишње Дечје недеље била је солидарност са називом „Подељена срећа, два пута  је већа“. Ученицима нижих и виших  разреда је на часовима грађанског васпитања и на осталим часовима, уз сликовне приказе, објашњено шта је солидарност. Упознати су због чега и на који начин треба да показују солидарност према другару, породици, старијим особама, животињама. Ученици нижих разреда су бојили  илустрације на којима је то приказано, док су ученици виших разреда нацртали шта је солидарност.

Леп дан у току недеље смо искористили за спортске активности у школском дворишту. Изабрали смо боћање. Ученици су пажљиво слушали наставника  Ненада који им је објаснио правила игре. Деца су, уз помоћ учитељица, учествовала у игри.

Показали су велико интересовање. Били су подељени у више група. Сваки ученик је бацио куглу неколико пута. Некима од њих се игра толико допала да су једва дочекали свој ред. У свакој групи је проглашен победник, али су сви похваљени што су учествовали,  уз поштовање правила игре као и хигијенска правила.

Договорили смо се да ћемо поново организовати једно овакво дружење.