ОСЛИКАВАЊЕ МУРАЛА У НАШОЈ ШКОЛИ

У оквиру пројекта „Street Art Rezidenture“, подржаног од Министарства Културе, Француског Института и Аустријског Културног Форума, а који се ове године фокусирао на подршку и оснаживање домаћих аутора и инфраструктура, у школи „Мара Мандић“ је осликано мноштво мурала у дворишту и у унутрашњим салама школе. На оквирну тему ‘Џунгла”, своје интерпретације дали су Кејти Возницки, Ђурађ Стевановић, Јован Схпира Обрадовић, Петра Симић, Александар Бунчић и Вук Ђурић Ендо.

Цео овај пројекат и идеја да се све реализује и нашој школи идеја је Владимира Палибрка. Владимир се већ неколико пута показао као прави пријатељ наше школе. Кејти Возницки је један део мурала радила са ученицима наше школе, тиме их је упознала са техникама и радом „Street arta“. Деца су била одушевљена и веома им се допало то што су цртали. Овим путем им се свима захваљујемо.

Рад на овом пројекту је трајао од новембра, уметници су долазили да раде викендом и добро су се упознали са радом наше школе. Надамо се да ћемо их опет угостити.

О овом раду смимљен је и краћи филм. Филм је снимио Дарко Павловић.