ЛИКОВНА РАДИОНИЦА О СВЕТОМ САВИ

На дан пред Савиндан, празник посвећен најважнијој личности у историји Србије, Светом Сави, нашу школу је посетио ликовни уметник, наш суграђанин, илустратор и карикатуриста Никола Драгаш.

Први пут је био гост наше школе у новембру 2020. Поневши најлепше утиске са те радионице, Никола је обећао да ће у најскорије време одржати нову радионицу са ученицима наше школе.  Обећање је испуњено. Радионица је понела назив „Свети Сава и деца”, а деца су уз Николину помоћ илустровала причу. Цртали су пчелу, дечака, ћуп са медом и на крају Светога Саву. Настали су предивни цртежи наших талентованих ученика од којих је приређена изложба у холу школе на дан школске славе. И овај пут владала је дивна атмосфера током саме радионице, ученици су пажљиво пратили Николине смернице, али и успешно одговарали на постављена питања из наше историје.

Нажалост, нису сви заинтересовани ученици могли да присуствују радионици, али испоштоване су све мере донесене у сврху сузбијања пандемије вируса. Пред крај радионице, Никола Драгаш је поделио поклоне учесницима радионице, оловке за цртање, уз савет да и даље цртају, све до његове нове посете нашој школи.