ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ

Дан заљубљених обележен је у нашој школи посебно осмишљеном и реализованом радионицом. Наставнице Катарина, Сања и Драгана су се потрудиле да ученици и наставници присуствују креативној и садржајној радионици.

Наставница Катарина је испричала историјску позадину празника. Вратили смо се на тренутак у време старог Рима и сазнали о личности Светог Валентина по коме празник заљубљених носи име.

Наставница енглеског језика, Сања, научила нас је како се на енглеском језику кажу речи које су асоцијација на љубав. Љубав се каже – love, пољубац – kiss, а загрљај – hug.

Наставница ликовног Драгана, поред тога што је направила љубавно сандуче, пробудила је интересовање деце својим кратким предавањем о бојама, у коме су и деца активно учествовала. Било је занимљиво чути одговоре ученика која им је асоцијација на црвену, плаву или зелену боју.

Затим је уследио део радионице када су ученици и наставници писали љубавна писма, честитке и песме које смо потом убацивали у љубавно сандуче.

Да су учесници радионице све време пажљиво пратили ток радионице, доказ је квиз. Ученици су махом давали тачне одговоре на сва постављена питања из историје, ликовног или енглеског језика.

Колачићима среће смо се обрадовали највише због позитивних порука које су у себи сакривали.

Радионица је приведена крају песмом. Наставница Сања певала нам је и одсвирала на гитари познату љубавну мелодију и подстакла све присутне да јој се придруже.