ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Обележавању  Дана планете Земље увек придајемо велики значаја у нашој школи. Међутим ове године, као и претходне, нисмо могли да адекватно промовишемо овај дан. Ипак сарадња два тима, Тима за заштиту животне средине и Тима  дечјег савеза, учинили су овај дан посебним. Наставнице цвећарског смера, Јасна, Маријана, Александра и Милица су , путем презентацију,  подсетиле ђаке средње школе због чега је значајан  Дан планете Земље. Затим су својом редовном активношћу уређења цвећа и осталог растиња учинили простор наше школе још лепшим.

Ђаци виших разреда су присуствовали радионици коју су организовале социјална радница Гоца и наставница Катарина,  под називом „Лепе жеље за нашу планету“, где су након презентације писали шта желе да поруче нашој планети.

Све њихове поруке  наставница  Драгана је уобличила на часу ликовног у постер који нам поручује како да заштитимо планету Земљу. Наставница Тијана се придружила пуштајући филмове о заштити планете Земље.

„Ако један човек жели да сачува планету неће ништа постићи али ако сви ми желимо да поштујемо планету, сачуваћемо је.  Имамо само ову планету и зато је сачувајмо и за наше потомке.“- била је порука ове акције у нашој школи.