ГРАДСКА ДОНАЦИЈА ЗА ПРОШИРЕЊЕ „НЕВЕНА“

Град издвојио два милиона динара за проширење дневног боравка „Невен“.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева, посетили су дневни боравак „Невен“ где су их дочекали директор школе „Мара Мандић“ Горан Владић и координаторка боравка Јованка Томић.

У склопу обиласка установа и институција на територији града Панчева, као одговорна власт, која активно брине о свим грађанима и категоријама становништва, данас смо овде у посети дневном боравку „Невен“, који је намењен деци, младима и одраслим особама са интелектуалним тешкоћама, као и особама са телесним и сензорним оштећењима, а који функционише у оквиру ШОСО „Мара Мандић“.

Град Панчево је за проширење капацитета и унапређење услова рада издвојио два милиона динара ради обезбеђивања још 60 метара квадратних додатног простора, након чега ће бити могуће обухватити још корисника и приступити формирању додатних васпитних група, водећи рачуна о стандардима прописаним за рад у социјалној заштити. Ово је за нас јако важан задатак јер је сврха услуге дневног боравка „Невен“ унапређење квалитета живота деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју, као и њихових породица, а то је је један од наших приоритета, рекао је градоначелник Стевановић.