ПРОЛЕЋНО УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА

Акција пролећног сређивања школског дворишта у којој су учествовали ученици и наставници цвећарског смера и основне школе била је веома успешна. Приметна је разлика у изгледу дворишта пре и после ове акције. Посадили смо у бетонске жардињере клеке и спиралне тује, а пластичне жардињере и сензорну башту обогатили смо бамбусима, врбама, ружама стаблашицама, лавандом и разним другим цветним и ароматичним биљкама.

Креативних идеја никад доста и уз подршку директора осмислили смо цветни зидни аранжман са пуно жардињера, који никог није оставио равнодушним. Уз помоћ вредних руку нашег домара и ученика лимарског смера направили смо конструкцију, а ученици цвећарског смера су уживали у садњи цвећа.

Рециклажом се бавимо већ дужи низ година и осмислили смо такође један цветни аранжман од старих гума у облику цвећа украшен разноврсним цветним врстама. Сви ученици средње школе учествовали су у изради овог аранжмана. Свако је имао неки задатак. Једни су фарбали, други постављали, трећи садили, а сви смо заједно уживали гледајући резултат нашег рада.

Експериментисали смо са различитим материјалима… У вртлогу разних идеја, као резултат удружених снага наставника и ђака, као освежење ведрих боја, истакла се и кућица за цвеће. Боје су те које ведре и облаче, привлаче осмехе, а цвеће оплемењује сваки простор и даје чаролију.

Кутак испред школе је освежен. Наш цветни бицикл је добио ново одело, уз додатак сезонског цвећа и одржавањем травних површина око школе. Спремни смо да дочекамо нове другаре.

Хвала:

– Креативном мајстору Везир Предрагу, за израду дрвене кућице за цвеће,

– Николиној мами на донацији сезонског цвећа,

– Наставници Сањи Антанасијевић на донацији ружа пузавица,

– Расаднику „Илић”, на донацији перена и сукулената,

– Колегама који су својим залагањем допринели да цвећарски кутак заблиста, да школа буде освежена и својом цветном чаролијом привуче многобројне погледе. Хвала деци, на показаној вољи, знању и умећу. Удруженим снагама можемо све. Браво цвећари!