РАДИОНИЦА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Први излазак ученицима наше школе после дуго времена била је посета Градској библиотеци Панчево. Имали су прилику да виде сва одељења библиотеке, погледали су актуелну изложбу на галерији библиотеке, а највише су се задржали на дечијем одељењу, будући да је баш ту за њих организована радионица за децу.

Професорка панчевачке Гимназије и списатељица, Александра Михајловић, представила је своју књигу за децу под називом „Софијине мудролије“. На најзанимљивији могући начин професорка је више од сат времена држала пажњу деци као и наставницима, говорећи о Марку Краљевићу и другим значајним личностима из наше средњевековне историје. Фантастично осмишљена радионица у којој су и деца били активни учесници.

Мачевали смо се, видели како изгледа буздован и чему служи, како изгледају књиге из тог периода, научили ко су били философи. За крај радионице, деци су подељене чланске карте библиотеке. Захвални смо професорки Александри на чудесној радионици као и Градској библиотеци Панчево на гостопримству.