ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Од 4.10. до 8.10.2021. године у  ШОСО „Мара Мандић“ ученици су са наставницима обележили Дечју недељу. Обележавање Дечје недеље  је редовна активност Тима дечјег савеза који је спроводи у сарадњи са осталим сродним тимовима: Тимом за здравствену и социјалну заштиту и Тимом за заштиту ученика од дискриминације, злостављања и занемаривања.

Ове године се Дечја недеља реализовала под геслом: „Дете је дете да га волите и разумете“. У складу са тим наставници су осмислили интерактивне радионице за ученике свих разреда наше школе. Такође је Тим дечјег савеза остварио сарадњу са ОШ „Јован Јованивић Змај“ у виду учествовања на хуманитарном базару посвећеном Удружењу родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР.

Наставници средње школе су се укључили са својим ученицима и кроз креативне радионице су правили радове за хуманитарни базар.

Дечја недеља је започела са спортским даном, 5.10.2021, за ученике виших разреда, који је организовао Тим за заштиту ученика од дискриминације, злостављања и занемаривања (наставници: Десанка Миленковић и Иван Миливојевић).

У среду (6.10.2021.) је организована радионица „Заједно можемо више“, у вишим  разредима основне школе, у циљу развоја емпатије, међусобне сарадње и подршке код ученика. Радионицу су водиле наставнице Маријана Обрадовић и Јована Марковић.

 Учествовало је 10 ученика, од VI до VIII разреда.

У четвртак, 7.10.2021, колегинице Тима за здравствену и социјалну заштиту организовале су радионицу „Конфликти – како их решити“ (Дијана Димов, Јелена Бубањ и Тијана Ћириковачки).

Били су присутни ученици виших разреда и средње школе.

Радионица је била интерактивна и ученици су анализирали конфликтне ситуације у којима су се нашли, како су их решили и како су могли да их реше.

Радионица која је реализована у петак (8.10.2021.) под називом „Свако дете има крила“  Тима дечјег савеза (Драгана Вујовић и Наташа Бодирога), са ученицима нижих и виших  разреда, бавила се начинима подршке свима којима је потребна. Ученици су кроз тимски рад настојали да нађу начин подршке за друга, члана породице, коме је потребна помоћ.

Радионице у Долову

Поводом обележавања Дечје недеље, у уторак, 05.10.2021, одржана је радионица под називом ,,Дете је дете да га волите и разумете“. Издвојено одељење у Долову је у сарадњи са наставницом Адрианом и наставницом Драганом одржало дебату. Са ученицима се разговарало о њиховим правима и обавезама. Присуствовали су наши ученици и чланови ученичког парламента ОШ ,,Аксентије Максимовић“, који чине по два ученика сваког разреда, од петог до осмог у Долову.

Током Дечје недеље наставници средње школе су са својим ученицима на креативним радионицама правили разне интересантне јесење декорације и аранжмане. Наставници цвећарског смера (Јасна Шкаљак, Александра Јовичић Кресовић, Маријана Калкан, Милица Лукић, Снежана Кецман и Далибор Анђелковић) организовали су дружење и садњу цвећа са ученицима нижих разреда.

Креативне радионице цвећарског  смера.

Ученици текстилног смера су са својим наставницама, Мирјаном Курељушић и Лидијом Ђукић, правили јесење декорације, бундевице и печурке. Такође су спремили донацију шарених маски за децу оболелу од рака.

Ученици нижих разреда су са наставницама Маријом Гашић, Наташом Бодирога и Сањом Савић на креативним радионицама направили честитке, магнете  и брошеве за хуманитарни базар.

Честитке               

Магнети

Брошеви

И на крају радови ученика ликовне радионице, са наставницом Драганом Вујовић,  минијатуре за хуманитарни базар.

И за крај порука из наше школе: