РАДИОНИЦА ПОВОДОМ ЕВРОПСКОГ ДАНА ЈЕЗИКА

Поводом Европског дана језика (26.09.2021.) као и Светског дана превођења (30.09.2021.) у нашој школи се 01.10.2021. године, по први пут одржала радионица на ту тему, под вођством наставнице енглеског језика и књижевности, Александре Новаков.

Наставница је са ученицима нижих разреда (I, II, III и IV) уз помоћ учитељице Дијане Димов, и са ученицима средње школе уз помоћ наставница Маријане Калкан и Снежане Кецман, правила мале заставе Србије и Велике Британије које су деца бојила и носила кући. Писали смо речи на енглеском па преводили на српски. Следећи час смо их лепили на пано заједно са сликама са радионице. Деца су научила да постоји много језика у свету, да ми у Србији причамо српски, а да у школи учимо енглески језик који се прича у Великој Британији.

Такође, уз помоћ наставнице Марије Јеремић, деца су одвајала поклопце од флаша у три боје: црвене, плаве и беле (red, blue, white). Те  боје симболишу боје на заставама Србије и Велике Британије, и ту су деца приметила да се Србија и Велика Британија слажу по бојама застава само што су другачије боје распоређене. У наставку смо лепили поклопце на картон на којем су биле исцртане заставе и тиме смо дотакли тему екологије као и рециклаже.

Наставница је радионицу правила и за децу у истуреном одељењу у Долову као и за децу из боравка „Невен“ уз помоћ учитељица, Жељке Бојић и Софије Олујић. Бојили су мање заставе које су биле исцртане на картону и оне су остале да красе учионицу, заставе које су носили кући као и речи на енглеском и српском које смо после лепили на пано.

Наставница Александра Новаков