ЈЕСЕЊЕ ЧАРОЛИЈЕ ЂАКА ПРВАКА

Деца воле да користе у раду природне материјале, развијајући своју машту и креативност, фину моторику и стрпљење и остварујућу корисну комуникацију са природом. Ученици првог разреда су искористили дарове које нам доноси јесен, разноврсност боја и облика, које можемо видети и пронаћи у природи око нас.

Прваци су се на часовима света око нас упознали са одликама јесени, а потом знање употпунили на часовима музичке културе, српског језика (песме и рецитације о јесени) и на часовима енглеског језика. На часовима ликовне културе ученици су са учитељицом Алисом Васић користећи природне материјале – суво лишће, правили животиње, совице и венчиће. Суво лишће представља право креативно богатство деца су уживала, била стрпљива и прецизна и поносила се својим радовима.

Јабуке, јесење воће омиљено деци, искористили су ученици на један необичан начин  направивши печате којима су на папиру правили отиске  јабука. Ово је ученицима било посебно занимљиво и инспиративно.

Са учитељицом Дијаном Димов су прваци правили „веселе кишобране“, печуркице и кукурузе. Кутак учионице где имамо дрво украсили смо јесењим тоновима, чак је из наших облака кренула јесења кишица.

Наставница енглеског језика и књижевности, Александра Новаков, је са ученицима направила шарене птичице које ће украсити јесење дрво и од учионице направити прави јесењи врт. На часу су присуствовале и помагале учитељица, Алиса Васић и реедукатор психомоторике, Оливера Станчић.