ПОСЕТА ПРВАКА ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

20.12.2021. ђаци прваци наше школе (I-1) су са учитељицом Дијаном Димов угостили ђаке прваке, из ОШ “Бранко Радичевић“, њихову учитељицу Смиљу Абрамовић и директора Нововић Мирка. Радионици је присуствовала и помоћница директора наше школе, Владана Стошић.

Учитељице оба одељења су организовале и водиле ликовно-литерарну радионицу са циљем да се код ученика подстакне креативност, сигурност у себе, разумевање и прихватање других, спремност за пружање помоћи другима и отвореност да се помоћ затражи ако нам је потребна.

Сви учесници радионице су се најпре представили, затим смо разговарали о предстојећем празнику – Новој години. Након тога су израђивали новогодишње честитке користећи разноврсне материјале. Да би атмосфера била још веселија, гости су заједно рецитовали песмицу „Жаба чита новине“. Онда су се песмама и рецитацијама представили и наши прваци, Шериф Качикола са песмом „Меда Мишко“, а Милован Ракић са песмом „Јесен“. Аплаузи су били заслужени! Уз рад смо слушали и новогодишње песме.

Након тога ученици су својим вредним шакама остављали отиске зеленом бојом како би улепшали слику новогодишње јелке, а на украсима од папира у разним бојама писали су жеље за најдраже особе које смо лепили на нашу нову јелку.

Ученици оба одељења су током трајања радионице сарађивали и једни другима пружали помоћ и подршку у обављању задатака, што је и био циљ ове радионице.

Понели смо дивне утиске са овог дружења и захваљујемо се учитељици Смиљи Абрамовић, њеним ђацима и директору ОШ „Бранко Радичевић“, Нововић Мирку, на посети и дивној сарадњи.