НОВОСТИ ИЗ „НЕВЕНА“

Ова календарска година је скоро иза нас. Много промена и новина се десило у нашем боравку.
Годину смо започели подељени у групе, због корона вируса. Ишли смо редовно, носили маске, прскали руке, дезинфиковали кваке и столове и тако до летњег распуста. Онда кад је корона мало посустала, отишли смо на излет у Дечије одмаралиште на Чардаку. Уживали смо у природи и дружењу.

Током лета наставили смо рад у боравку, а пред крај лета кренуо је и рад на изградњи новог простора за наше другаре. У то време је и на такмичењу „Вредне руке“ за најлепше везено јастуче проглашено јастуче наше другарице, Милице Милунов. Она је освојила прво место и доказала свима да вредне руке има.

У октобру крећу наши нови другари, простор за њихов боравак је уређен и опремљен. Долазе нови наставници и привикавање започиње. Наш заједнички елан прекида корона. На по две недеље, уз помоћ докторке Тање Тодоровић из Завода за јавно здравље, стављамо у карантин поједине групе и тако привремено заустављамо ширење короне у објекту. Оболели су неки корисници и наставници. Нажалост наша Маја Лацку је изгубила битку са корона вирусом и заувек нас напустила. У нашим срцима остаће заувек драга девојчица и њен деда који се бринуо о њој.

У новембру смо кренули са припремом новогодишње изложбе. Посетили су нас и спонзори и пријатељи дневног боравка и донели нам много поколона да нам улепшају долазеће празнике. Као и сваке године ту је наш другар Иван Младеновић са Народном банком Србије, као и запосленим из Винер осигурања, који су учинили да нам и ови празници буду „слатки“. Такође, ту су и наши пријатељи из компаније „ТЕ-ТО“, који су за просторије нових група донирали смарт телевезор и откупили скоро све радове са наше новогодишње изложбе. Ту је и удружење „Српска спарта“, које је за наше другаре донирало телевезор и школски прибор. А да нам и Свети Сава буде „сладак“, побринуле су се и жене из хуманитарног удружења „Светионик“, које су донирале пакетиће.

29.12.2021. дошао нам је и Деда Мраз и поделио нам пакетиће.

Ову годину памтићемо и по рођењу једне девојчице. Наша наставница Цеца је Алекси поклонила сестру. Од ове године се и наша наставница Жељка не дружи се више са нама, отишла је у заслужену пензију. Драга Жељка, уживај у заслуженој пензији, са жељом да нас редовно посећујеш.